Blog o zdrowym odżywianiu
Kiełki - jakie mają właściwości i jak hodować je w domu?
Kiełki to zdrowy i smaczny dodatek do wielu potraw. Dowiedz się, jakie mają właściwości, jak je hodować w domu i jak wykorzystywać w kuchni. Przeczytaj nasz artykuł i zainspiruj się do spróbowania kiełków!
Herbata zimowa - domowe przepisy
Dowiedz się, jak zrobić zimową herbatę ❄️ z różnych składników. Poznasz również kilka ciekawych przepisów na herbatę zimową, które są łatwe do wykonania i smaczne. To napój, który nie tylko rozgrzewa i smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia i samopoczucia.
Co zrobić ze śliwek? 15 pomysłów na wykorzystanie śliwek
Nie wiesz co zrobić ze śliwek? Poznaj nasze 15 pomysłów na śliwkowe potrawy - od przetworów po desery i obiady. Dowiesz się też, jak te fioletowe owoce wpływają na zdrowie.
Kawa mrożona - przepis na domowe frappé
Mrożona kawa to napój, który z pewnością docenisz w upalne dni. W tym artykule dowiesz się, jak zrobić ją w domu, jaką kawę i mleko używać, jakie dodatki i dekoracje wybrać i jak urozmaicić jej smak i wygląd.
Jak zrobić mrożoną herbatę? 10 prostych przepisów
Wystarczy kilka minut i trochę kreatywności, a będziesz cieszyć się domową mrożoną herbatą o różnych smakach i aromatach. Nie musisz być mistrzem kuchni ani mieć specjalnego sprzętu. Sprawdź 10 prostych przepisów! 🧋
Księżycowe mleko ‒ 7 prostych przepisów
Czy słyszałaś o księżycowym mleku? Przekonaj się, dlaczego warto wprowadzić ten kolorowy napój do swojego wieczornego menu i jak możesz je szybko i łatwo przygotować w domu!
Złote mleko – właściwości i przepis
Od ponad 4 tysięcy lat mleko z kurkumą jest receptą na odporność, zdrowie i dobre samopoczucie. Poznaj właściwości i prosty przepis na złotą miksturę.