Dżemy i konfitury
26 produktów
Wyświetlam 1 - 26 z 26 produktów
Jeśli lubisz słodkie i zdrowe przekąski, to z pewnością zainteresują Cię nasze ekologiczne dżemy i konfitury. To produkty wykonane z pysznych owoców, pochodzących z certyfikowanych upraw lub zbieranych z naturalnych terenów. Nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, konserwantów ani barwników, dzięki czemu zachowują pełnię smaku i aromatu owoców.
Oferta dżemów BIO i konfitur w Żywioł Zdrowia
W naszej ofercie znajdziesz wiele rodzajów i smaków dżemów, konfitur i innych przetworów owocowych, które możesz wykorzystać na wiele sposobów w swojej kuchni. Możesz wybrać spośród tradycyjnych smaków, takich jak truskawka, malina, wiśnia, czarna porzeczka czy morela.
Wiele z dostępnych produktów to ekologiczne konfitury i dżemy bez cukru – zawierają jedynie ten naturalnie występujący w owocach. Certyfikat ekologiczny gwarantuje wysoką jakość produktów i bezpieczny dla środowiska proces produkcji.
Jak można wykorzystać ekologiczne dżemy i konfitury w kuchni?
BIO Dżemy i konfitury to świetny sposób na zachowanie smaku sezonowych owoców. Można je wykorzystać na wiele różnych sposobów w kuchni. Oto kilka pomysłów:
- Dżemy i konfitury jako dodatek do pieczywa - to klasyczny sposób na wykorzystanie tych produktów. Można je smarować na chlebie, bułkach, tostach, naleśnikach, gofrach czy racuchach. Można je też łączyć z masłem, serem, twarożkiem czy ekologicznym masłem orzechowym.
- Dżemy i konfitury jako składnik ciast i ciasteczek - to kolejny popularny sposób na wykorzystanie tych przetworów. Można je używać jako nadzienie do rogalików, drożdżówek, pączków, babeczek czy pierogów. Można je też dodawać do ciasta na placek, murzynek, sernik czy szarlotkę. Można je też wykorzystywać jako polewę lub lukier do ciast i ciasteczek.
- Dżemy i konfitury jako składnik deserów - to sposób na urozmaicenie słodkich potraw. Można je dodawać do lodów, jogurtu, budyniu, kisielu czy galaretki. Można je też łączyć z bitą śmietaną, serkiem mascarpone czy ricottą. Można je też wykorzystywać jako sos do owoców, naleśników czy omletów. Świetnie współgrają także jako zdrowy deser w połączeniu z ekologicznymi płatkami owsianymi, napojem roślinnym i naturalną czekoladą.
- Dżemy i konfitury jako składnik dań wytrawnych - to mniej znany, ale ciekawy sposób na wykorzystanie tych produktów. Można je używać jako dodatek do mięs, ryb, serów czy warzyw. Można je też łączyć z przyprawami, octem, winem czy sosem sojowym i tworzyć oryginalne marynaty, glazury czy dressingi.