Masła orzechowe i czekoladowe
15 produktów
Wyświetlam 1 - 15 z 15 produktów
Masła orzechowe i czekoladowe to idealne produkty dla miłośników słodkich i słonych smaków. Kremy orzechowe potocznie nazywane są masłem orzechowym i powstają w wyniku starcia na gładką masę różnego rodzaju orzechów.
Ekologiczne masła orzechowe
Ekologiczne masło orzechowe jest smacznym i zdrowym składnikiem codziennej diety. To pasta, która jest wytwarzana z mielonych ekologicznych orzechów, takich jak arachidowe, migdałowe, z nerkowca, pistacjowe, orzechy laskowe i innych.
Jest one popularne wśród osób, które chcą urozmaicić swoją dietę o zdrowe tłuszcze i białko, a także poszukują łatwych i szybkich przekąsek. Zawiera zdrowe tłuszcze, białko oraz składniki mineralne, takie jak magnez, fosfor i potas. Podobnie jak orzechy, masła orzechowe są wysokokaloryczne.
Kremy orzechowe są idealne do smarowania na chleb, dodawania do koktajli i smoothie, jako składnik deserów, a także do jedzenia prosto z łyżki.
Ekologiczne kremy czekoladowe
Spotkać może również kremy czekoladowe, czyli masło orzechowe połączone z naturalnym kakao. Są one znacznie słodsze niż masła orzechowe i stanowią świetny wybór dla osób, które szukają czegoś słodkiego i łatwego do spożycia. Masła orzechowo-czekoladowe mogą zasmakować dzieciom w większym stopniu niż klasyczne masło orzechowe.
Masła orzechowe BIO i kremy czekoladowe najczęściej wykorzystuje się do smarowania pieczywa, wafli, naleśników, gofrów oraz jako dodatek do ciast i koktajli. Smakowo świetnie współgrają z ekologicznymi dżemami i konfiturami.