Herbata czerwona Pu Erh
3 produktów
Wyświetlam 1 - 3 z 3 produktów
Czerwona herbata ma specyficzny, korzenny i gorzki aromat. Pochodzi z regionu Pu’er w prowincji Junnan na południu Chin. Dlatego też nazywana jest herbatą Pu-erh.
Właściwości czerwonej herbaty
Ceniona jest głównie za pomoc w odchudzaniu oraz wsparcie w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Zawarte w czerwonej herbacie Pu-erh polifenole stymulują trawienie i przyspieszają rozkładanie tłuszczu w energię.
Liczne mikroelementy mieszczące się w suszu regulują ciśnienie krwi, poprawiają pamięć i koncentrację, zapobiegają powstawaniu wolnych rodników oraz dbają o prawidłowe działanie organizmu.
Jak zaparzyć czerwoną herbatę Pu-erh?
Wystarczy zalać liście gorącą wodą, ok. 90-95°C i zaparzać przez ok. 3 minuty. Te same liście można zalać dwa lub trzy razy.
Filtry (0)