Olej dziurawcowy 100 ml - Pro Aktiv


Cena:
Cena promocyjna31,95 z艂
Najni偶sza cena z 30 dni: z艂.
Zapasy:
Wyprzedane

Opis

Olej dziurawcowy聽100 ml - Pro Aktiv

Olej dziurawcowy jest olejem o czerwonej barwie, kt贸ry powstaje w wyniku macerowania 偶贸艂tych kwiat贸w dziurawca z u偶yciem oliwy z oliwek lub oleju s艂onecznikowego.

Ma wiele w艂a艣ciwo艣ci, kt贸re sprawiaj膮, 偶e jest popularnym produktem w medycynie naturalnej. Zawiera on m.in. hiperycyn臋, hiperforyn臋, flawonoidy, kwasy fenolowe i olejek eteryczny.

Niekt贸re z najwa偶niejszych w艂a艣ciwo艣ci oleju z dziurawca to:

  • Przeciwbakteryjne dzia艂anie: zawiera zwi膮zki o w艂a艣ciwo艣ciach przeciwbakteryjnych, dzi臋ki czemu mo偶e by膰 skutecznym 艣rodkiem w walce z infekcjami bakteryjnymi.
  • Przeciwzapalne dzia艂anie: olej z dziurawca zawiera sk艂adniki, kt贸re hamuj膮 procesy zapalne w organizmie oraz zwalczaj膮 bakterie i grzyby. Dlatego mo偶e by膰 stosowany w leczeniu stan贸w zapalnych, takich jak reumatoidalne zapalenie staw贸w czy choroby sk贸rne.
  • Przeciwdepresyjne dzia艂anie: mo偶e by膰 pomocny w leczeniu lekkiej i umiarkowanej depresji, poniewa偶 zawiera sk艂adniki, kt贸re wp艂ywaj膮 na popraw臋 nastroju i samopoczucia.
  • 艁agodzenie b贸lu: olej z dziurawca dzia艂a przeciwb贸lowo, dlatego mo偶e by膰 stosowany w leczeniu b贸lu mi臋艣ni, staw贸w i g艂owy, a tak偶e w przypadku b贸l贸w menstruacyjnych.
  • Wspomaganie gojenia si臋 ran: olej mo偶e by膰 stosowany na oparzenia, otarcia, owrzodzenia i trudno goj膮ce si臋 rany, poniewa偶 zawiera sk艂adniki przyspieszaj膮ce procesy gojenia.
  • Poprawa kondycji sk贸ry: mo偶e pom贸c w leczeniu tr膮dziku, egzemy, 艂uszczycy i innych schorze艅 sk贸ry.
  • Poprawa trawienia: olej z dziurawca mo偶e by膰 stosowany w leczeniu chor贸b przewodu pokarmowego, takich jak zaparcia, biegunki czy choroba wrzodowa 偶o艂膮dka i dwunastnicy.

To idealny produkt dla os贸b ceni膮cych naturalne kosmetyki i lekarstwa. Przeznaczony do stosowania zewn臋trznego.

Sk艂adniki

Hypericum Perforatum Extract, Olea Europaea Fruit Oil

Spos贸b zastosowania

Olej z dziurawca mo偶na smarowa膰 na sk贸r臋 w przypadku ran, oparze艅, tr膮dziku, egzemy lub 艂uszczycy. Ma dzia艂anie przeciwzapalne, goj膮ce i nawil偶aj膮ce. Mo偶na go te偶 stosowa膰 jako serum pod krem do twarzy lub wciera膰 w sk贸r臋 g艂owy i w艂osy

Olej z dziurawca mo偶na u偶ywa膰 do masa偶u mi臋艣ni i staw贸w w przypadku b贸lu, reumatyzmu lub zapalenia staw贸w. Ma dzia艂anie rozkurczowe i przeciwb贸lowe. Mo偶na go te偶 miesza膰 z innymi olejkami eterycznymi dla lepszego efektu.

Masa偶 wykonywa膰 w ciep艂ym pomieszczeniu. Olej silnie wstrz膮sn膮膰 i skropi膰 sk贸r臋, a nast臋pnie rozprowadzi膰 20 jednostajnym ruchem od do艂u do g贸ry. Gdy sk贸ra wch艂onie olej, ponownie j膮 skropi膰. Po zabiegu przykry膰 i pozwoli膰 cia艂u odpocz膮膰 ok. 10 minut.

Uwagi

Po zastosowaniu nie korzysta膰 z solarium i k膮pieli s艂onecznych a w lecie nie opala膰 si臋, gdy偶 zawarta w dziurawcu hiperycyna zwi臋ksza wra偶liwo艣膰 sk贸ry na dzia艂anie promieni s艂onecznych (stosowa膰 wieczorem).

Nie stosowa膰 u os贸b uczulonych na sk艂adniki preparatu i kobiet w ci膮偶y.

Przed u偶yciem wstrz膮sn膮膰.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywa膰 szczelnie zamkni臋te opakowanie w suchym i ch艂odnym miejscu, z dala od 艣wiat艂a s艂onecznego.

Dodatkowe informacje

Zobacz r贸wnie偶

Ostatnio ogl膮dane